Seksilelut netistä

Anna seksille aikaa - ja muita ohjeita seksihalujen ylläpitämiseen

Anna seksille aikaa - ja muita ohjeita seksihalujen ylläpitämiseen

Seksin vähenemiseen pariskuntien välillä ovat heränneet kaikki alan asiantuntijat. Nyt he antavat ihmisille kilvan ohjeita siitä, kuinka seksihaluja saa ylläpidettyä parisuhteessa. Tässä niitä taas muutamia.

Seksin väheneminen alkaa olla pian valtakunnan ykkösuutinen, sillä siitä on juttu valtakunnan lehdissä lähes joka viikko. Tällä kertaa asiantuntijat olivat asiasta huolissaan Helsingin Sanomissa.

Tilastot, tutkimukset ja kyselyt osoittavat, että seksiä harrastetaan entistä useammin sooloillen, sillä yksin sekstaaminen on lisääntynyt samaa vauhtia kuin pariskuntien seksikerrat vähenevät. Seksi on kuitenkin parisuhteen olennainen osa, sillä tutkimustenkin mukaan säännöllinen seksi näyttää kuuluvan onnelliseen parisuhteeseen ja arkeen. Yksinsekstaaminen sen sijaan ei tuo tätä onnea, eikä myöskään niitä monia fyysisiä hyötyjä, joita seksillä ihmisen terveyteen on.

Seksiasiantuntijoiden mukaan seksihaluja on kuitenkin mahdollista säilyttää. Tässä muutamia ohjeita niiden ylläpitämiseen parisuhteessa.

1. Pysy sopivan erillisenä kumppanistasi, mutta tarpeeksi läheisenä.

Ajautuminen liian kauaksi toisesta vieraannuttaa kumppanista myös sängyssä, mutta niin vieraannuttaa myös liika läheisyys. Sopiva etäisyys vaikka omien harrastusten, ystävien ja reissujen kautta pitää parisuhteen kipinän yllä.

2. Anna seksille aikaa.

Seksi vaatii aitoa läsnäoloa ja keskittymistä kuten mikä tahansa muukin toisen ihmisen kanssa kanssakäyminen. Seksiä ei kannata pilata kiireellä, ajattelemalla samalla jo tekemättömiä töitä ja muita asioita. Anna seksille ja lämpenemiselle niin paljon aikaa kuin tarve vaatii.

3. Näe vaivaa.

Tutkimuksen mukaan seksihalut säilyivät parhaiten pareilla, joilla oli vahva halu ja tarve tyydyttää, ei niinkään omia, vaan kumppanin tarpeet. Kumppanin saattaminen onnelliseksi teki onnelliseksi myös toisen ja koko parisuhteen. Näe siis vaivaa seksin ja kumppanisi eteen, tee hänet onnelliseksi ja pistä hyvä kiertämään.

4. Puhu ongelmista.

Parisuhteeseen ja seksiin liittyvistä ongelmista kannattaa puhua. Jo pelkkä asioista puhuminen ja ongelmien myöntäminen helpottaa ja saattaa laukaista tilanteen ennen sen lopullista umpeutumista.

5. Ota selvää, kysy asiantuntijalta.

Tutkitusti tietyt elämäntilanteet ovat erittäin haastavia seksielämälle ja parisuhteelle. Esimerkiski monet lopettavat seksin lähes kokonaan pikkulapsiajaksi, sillä useimmilla naisilla seksuaalinen haluttomuus kestää jopa 1,5 vuotta synnytyksen jälkeen. Joskus taas erilaiset sairaudet ja lääkitykset vievät halut. Myös jotkut hormoniehkäisyvalmisteet saattavat aiheuttaa haluttomuutta. Näissä tilanteissa suurin helpottava asia on kylmä fakta, joka auttaa ymmärtämään elämäntilannetta eikä syyllistä ketään turhaan.

 


Takaisin
Siirry alkuun