Seksilelut netistä

Suomalaisten seksin määrä vähentynyt - asiantuntija syyttää naisia laiskuudesta

Suomalaisten seksin määrä vähentynyt - asiantuntija syyttää naisia laiskuudesta

Pari- ja seksuaaliterapeutit ovat huolissaan suomalaisten parisuhteista, sillä seksin määrä on vähentynyt roimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Onko seksin puute syy vai seuraus, vai molempia, mutta ainakaan sen puute ei parisuhteita helpota.

Vastikään suosittu seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kertoi olevansa huolissaan suomalaisten parisuhteista. Seksin määrä on vähentynyt ja ilman seksiä parisuhde ei voi mennä kuin entistä huonompaan suuntaan.

Toisaalla gynekologi Anneli Kivimäki totesi samaa. Hän kuitenkin syytti seksin puutteesta osittain naisia: suomalaisnaiset ovat liian laiskoja seksipuuhiin. Hänen mielestään seksiä kannattaisi harrastaa aina kun toinen sitä haluaa. Useimmiten nainen on se, joka kieltäytyy, usein laiskuudesta Kivimäen mielestä.

Toisaalta myös miesten haluttomuus on lisääntynyt, joten seksin puutteesta tuskin voi syyttää pelkästään naisia.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisten halukkuus vähenee väsyneenä olennaisesti. Naisen elimistössä virtaa yöllä enemmän melatoniinia kuin miesten, joten ero saattaa selittyä tällä. Kiireisen elämänrytmin tuoma unen puute saattaa olla yksi syy seksin vähenemiseen. Toisaalta pinnallinen, yksilöllisyyttä korostava elämä saattaa hankaloittaa syvällisen parisuhteen muodostamista ja vaikuttaa sitä kautta seksielämään.


Takaisin
Siirry alkuun