Seksilelut netistä

Säännöllinen seksi toimii kuin ihmelääke

Säännöllinen seksi toimii kuin ihmelääke

Säännölliset ja aktiiviset peripuuhat toimivat ihmelääkkeen tavoin. Uusin tutkimus osoittaa, että puolen tunnin akti viisi kertaa viikossa auttaa pysymään terveenä pidempään.

Lääketieteen asiantuntijat Britanniassa seuloivat olemassaolevia tutkimuksia liikunnan hyödyistä. Seulonnassa he törmäsivät myös seksin tärkeyteen: puoli tuntia viisi kertaa viikossa toimi kuin ihmelääke!

Tämä alentaa sydän- ja verisuonitautien riskiä 40 prosenttia, aivoinfarktin ja dementian riskiä 30 prosenttia, rintasyövän riskiä 25 prosenttia ja paksusuolen syövän riskiä puolella. Lisäksi on erikseen tutkittu esimerkiksi sitä, kuinka miesten säännöllinen seksi alentaa tuntuvasti eturauhassyövän riskiä.

Säännöllisen seksin hyvät ominaisuudet eivät jää tähän. Parisuhdetutkimusten mukaan säännöllinen seksi on yksi olennaisin asia hyvässä pitkässä parisuhteessa. Mikäli seksiä ei ole, on myös muita ongelmia moninkertaisesti.

Säännöllinen liikunta vaikuttaa lähes seksin tavoin ainakin fyysiseen terveyteen. Säännöllinen hikiliikunta alensi esimerkiksi eri syöpien riskiä tuntuvasti.


Takaisin
Siirry alkuun